onsdag 21 september 2011

Inget tips

Tyvärr blir det inget tips den här veckan eftersom barnen råkat ut för en trafikolycka och en av dem är allvarligt skadad. Han kommer att klara sig, men jag hinner inte göra något tips just nu.

fredag 16 september 2011

Veckans tips v. 37 - snöflingor

Till den här veckans tips behöver du en nål, tråd, pärlor och lite tålamod.
Jag brukar börja med att vika tråden dubbel och sätta en pärla i "vecket". På det sättet undviker jag att behöva göra en knut.
Sedan trär jag ytterligare 5 pärlor på tråden...
...och sluter till en gles ring.
Jag tar ytterligare en pärla på tråden och drar nålen genom nästa pärla på varvet så att den ensamma pärlan fyller ut mellanrummet mellan två av cirkelns pärlor.
Efter den sjätte ensamma pärlan drar jag nålen genom de följande två pärlorna (både den låga och den som sticker upp lite).
När det här varvet är klart ska det se ut såhär:
Nu trär jag på 8 pärlor på tråden...
...och trär sen nålen tillbaka genom de fem nedersta av dem.
Sen drar jag nålen genom nästa uppstickande pärla och gör ytterligare fem likadana grupper med åtta pärlor.
Så här ser det ut när det här varvet är klart:
Nu drar jag nålen tillbaka upp genom de två nedersta av de åtta pärlorna.
Jag trär på tre pärlor och nu kommer det lite krångliga - jag trär nålen mellan de dubbla trådarna mellan andra och tredje pärlan nedifrån i gruppen på åtta pärlor.
När jag gjort så varvet ut så trär jag nålen genom den första av de första tre pärlorna.
Sen trär jag tre pärlor på tråden igen...
...och drar nålen genom tredje pärlan, mellan samma trådar som innan och genom första pärlan i nästa grupp med tre pärlor.
Och när det här varvet är klart är snöflingan klar!
Nu är det bara att fästa tråden genom att dra den genom så många pärlor du kan utan att det blir fult. Om du tycker att det verkar krångligt att göra de här stjärnorna eller helt enkelt inte har tid så kan du köpa dem från mig för 2 kr styck + porto. Skicka bara ett mail till info@econoscrap.com. Alla pengar jag får in på försäljning här i bloggen går oavkortat till återuppbyggnaden av webbsidan Ekonomisk Scrapbooking.

fredag 9 september 2011

Uppdatering av veckans tips v. 36

Nu har jag experimenterat lite till med det här tipset och det som fungerar allra bäst är ink. Då droppar jag lite 3D-lack på underlaget, tar en gnutta ink på spetsen av nålen och rör ner i droppen. Dropparna höll sin form mycket bättre när jag gjorde så och färgen blev stark och fin. Fast de med glitterlim är nog ändå de jag tycker bäst om. Om du har fler tips om hur man gör egna, liknande dekorationer så skriv gärna ditt tips i en kommentar. Nagellack kanske skulle fungera t.ex.

torsdag 8 september 2011

Veckans tips v.36 - bling

Den här veckans tips kom till av en slump. Jag satt och gjorde blommor och ville ha några daggdroppar på dem. En av dropparna råkade hamna i färgen på teflonunderlägget och när jag rörde den fylldes droppen av färg. Så jag testade lite olika sätt och här är resultatet. Till det här tipset behöver du en nål, dimensionslack, glitterlim, mist eller ink eller utspädd hobbyfärg och eventuellt lite perfect pearl.
Jag började med att spraya lite mist på underlägget.
Sen droppade jag 3D-lack på dropparna jag sprayat.
Och rörde försiktigt med nålen så att färgen och lacken blandades.
Till nästa sort duttade jag glitterlim på underlaget.
Droppade 3D-lack på duttarna.
Och blandade...
Och när de torkat var det bara att ta loss dem från underlaget. Den röda blingen är mitt misstag som gav mig idén, de spräckliga är med glitterlim, de gråblå med mist och den som skimrar är en gråblå med perfect pearl på.

torsdag 1 september 2011

Veckans tips v. 35 - knappar


Jag har en massa knappar som är ganska tråkiga och som jag vet att jag inte kommer att använda som de är, så jag bestämde mig för att göra om några av dem. Till det här tipset behöver du knappar med en liten kant, ett papper med bokstäver (eller en liten bild), en penna, en sax, lim och dimensionslack eller klart embossingpulver.



Jag börjar med att rita en cirkel runt varje bokstav i samma storlek som innerdiametern på knappen (innanför kanten).




Sen klipper jag ut bokstavscirklarna och limmar fast dem på knapparna.



När limmet har torkat lackar jag med dimensionslacket. Om du embossar kan det nog vara bra att embossa cirklarna innan du sätter fast dem så att inte knapparna smälter av värmen.



Och när lacket har torkat har du knappar med en ingjuten bokstav.